Gruppen

Klik for at downloade 1. Silkeborg folder

 

 

 

 

1.Silkeborg er Danmarks ældste eksisterende spejdergruppe, startet 11. januar 1910.

Vi bor i Silkeborgs sydlige bydel med lokale på Almindsøvej 31. Vi er tæt på byen og tæt på skov og sø. Derfor har vi virkelig gode muligheder for et varieret og spændende spejder-arbejde året rundt.

Gruppens medlemmer bærer Det Danske Spejderkorps' blå uniform med rødt tørklæde med grå kant. Herved opnår vi at påklædningen signalerer sammenhold, lighed og tilhørsforhold til 1.Silkeborg Gruppe, samtidig med at uniformen er en praktisk og slidstærk "arbejdspåklædning" - så gør den medlemmerne let kendelige for lederne i en stor forsamling.

Gruppen kan bedst beskrives som et træ, hvor gruppen er helheden og de enkelte alderstrin er grenene. Det er faktisk også den betegnelse vi selv bruger: "Juniorgrenen", "Spejdergrenen" o.s.v.

Sammen med de øvrige spejdergrupper under Det Danske Spejderkorps i Silkeborg, Hammel, Hinnerup, Hadsten, Galten, Odder, Hørning, Skanderborg og Ry, arbejder vi sammen i Gudenå Division, hvorved vi får mulighed for at give både spejdere og ledere et samvær og udfordringer, der rækker ud over gruppens egne rammer.

I divisionen arrangeres hvert år forskellige lejre og turneringer for medlemmerne inden for en aldersgruppe fra alle grupper i området. Lederne fra grupperne mødes jævnligt for at støtte og hjælpe hinanden gennem kurser.

 

1. Silkeborg Sangen

Om 1. Silkeborg - Danmarks ældste eksisterende spejdergruppe